Welvaart evangelie?

 

Image 1

De welvaartsleer zegt: "het is altijd Gods wil dat zijn kinderen materiële voorspoed en volmaakte gezondheid genieten. Door het belijden of claimen van die materiële zegen of genezing wordt dit werkelijkheid".

meer»

Kinderen en sociale media

 

Image 2

Het sociale netwerk, is inmiddels een zeer belangrijk onderdeel van het leven van vooral jongeren geworden. De hele dag kan men online zijn en men weet daar heel vaak geen maat in te houden.

Meer»

Alverzoening, klopt dat?

 

Image 3

Degene die deze leer aanhangen geloven dat werkelijk alle mensen zalig worden. En dat eeuwig niet eeuwig is en eeuwige straf dus ook niet eeuwig is. Maar de Bijbel leert dit echter niet.

meer»

Kinderen en behoudenis.

 

Image 1

Er wordt wel eens gezegd dat kinderen van gelovige ouders altijd vanzelf in de hemel komen en dat het met onze ongelovige man of vrouw ook wel goed zit. Het is alleen de vraag of we dat zo kunnen zeggen?

Meer»

Je gemeente verlaten.

 

Image 2

Je kerk of gemeente verlaten, kan dat zo maar? Alhoewel we er niet graag over praten komen we het nogal eens tegen. Ik bedoel mensen die teleurgesteld zijn geraakt in een evangelische gemeente.

Meer»

Occultisme is gevaarlijk.

 

Image 3

De meeste mensen weten niet wat de gevolgen zijn als ze contact maken met occulte machten. Men komt altijd onder invloed van deze duistere machten en men wordt soms ook gebonden door demonen.

Meer»

Over Perfectionisme

 

Image 1

Niet iedereen heeft er last van, maar het neemt wel toe, namelijk het perfectionisme. In de maatschappij worden we ook omringd door allerlei stemmen die ons willen verleiden tot perfectionisme.

Meer»

Tienden geven, moet dat?

 

Image 2

Het is niet verkeerd is als christenen, ook regelmatig (b.v. maandelijks) geven aan het werk van God. Een gemeente kan immers de rekeningen niet betalen als er geen giften binnen komen.

Meer»

Joodse feesten, nog nodig?

 

Image 3

Vandaag horen we steeds meer verkondigen dat ook christenen de oude Israëlische feesten moeten gaan vieren. Men raakt daardoor in verwarring en soms ontstaan er ook ruzies in gemeenten.

meer»