Geneest God altijd?

 

Image 1

De Bijbel spreekt over God die vol liefde is voor de gebroken mens en die ook zieken wil genezen. Zowel in het Oude Testament als in het Nieuwe Testament lezen we dat God geneest. Maar doet Hij dat altijd?

Meer»

Help, ik heb schulden!

 

Image 2

Als u in financiƫle nood bent, wil God u helpen. Het maakt niet uit of het door uw eigen schuld is of niet, God wilt u helpen. Maar we moeten wel bereid zijn om God gehoorzaam te zijn.

Meer»

Moeten vrouwen zwijgen?

 

Image 3

In de tijd waarin we nu leven, hebben we te maken met absolute gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Waar vroeger nog verschil was, is dat er nu niet meer. Men doet er alles aan om dit te veranderen.

Meer»

Kind en Heilig Avondmaal?

 

Image 1

Wat zegt je, als je kinderen aan je vragen: 'Mag ik in de gemeente ook een stukje brood en een slokje uit die beker, als er een Heilig Avondmaal viering is?' Het is zeker niet goed om ze af te wijzen.

Meer»

Sabbat, moet dat nog?

 

Image 2

Het vierde gebod van de tien geboden spreekt over de sabbat. Het was de opdracht van God om op de sabbatsdag een rustdag te houden. Voor gelovige Joden is dit nog steeds erg belangrijk.

Meer»

Profeteren in de gemeente

 

Image 3

Mits de heilige Geest de ruimte krijgt in ons leven, wil de Heer door de verschillende geestelijke gaven (zie 1 Kor.12), door ons heen gaan werken. We worden dan als lichaam van Christus zichtbaar.

meer»

Kerk wordt theater

 

Image 1

De vraag die nog wel eens gesteld wordt is, "hoever moeten christenen zich aanpassen aan de tijd waar in ze leven?" Onze hele cultuur en samenleving is de laatste jaren in een sneltreinvaart veranderd.

meer»

Over de graaicultuur

 

Image 2

Al jaren ergert iedereen in ons land zich aan de graaiers in de (semi) publieke sector. Dikke salarissen en bonussen worden betaald voor bestuurders. Maar mag dit ook onder christenen voorkomen?

meer»

Kinderen en de gemeente

 

Image 3

Hoe belangrijk zijn onze kinderen in de gemeente. Jezus had special Liefde en aandacht voor het kind. Hij sloot ze zeker niet uit in Zijn bediening, maar had juist aandacht en tijd voor ze.

meer»