Opvoeden is moeilijk

 

Image 1

Als we een kind een Bijbelse opvoeding willen geven, is het van belang om in te zien dat we wijsheid van God nodig hebben. Opvoeden is het proces waarbij de ouders het kind begeleiden.

Meer»

Moet ik altijd vergeven?

 

Image 2

Wanneer je vergeeft laat je alle negatieve gevoelens rondom een gebeurtenis varen, je brengt het bij God en je laat het oordeel aan Hem over. Vergeven is zeker niet de fouten van de ander goed praten.

Meer»

Wetticisme, geen genade

 

Image 3

Veel christenen hebben een verkeerd beeld van God. Ze zien Hem als een streng persoon, die voortdurend toe kijkt of wij iets fout doen. Ze zien de Bijbel vooral als een verzameling van leefregels.

Meer»

Mag een christen roken?

 

Image 1

Men zegt "de Bijbel heeft het niet over roken". Maar... alleen degenen die oprecht de Bijbel lezen, moeten toch ook toegeven dat er wel degelijk enkele teksten bestaan, die op roken ook van toepassing zijn.

Meer»

Onderdanigheid

 

Image 2

Het huwelijk is volgens de Bijbel een goddelijke instelling. Dus als je trouwt en een huwelijk wilt volgens de Bijbelse principes dan kan dat alleen als je onder Gods autoriteit wil staan. Dat is anders dan in de wereld.

Meer»

Faalangst, wat nu?

 

Image 3

Ze zijn overal, mensen die wat schuw hun weg gaan. We noemen het faalangst en het is een vorm van angst. Het wordt omschreven als "angst dat je niet voldoet aan verwachtingen".

Meer»

Seksuele reinheid

 

Image 1

Zonder gebedscontact met de Heer, is het onmogelijk om seksueel rein te blijven, vooral in onze gedachten. In het leven van iedere dag worden we op verschillende manieren seksueel geprikkeld.

meer»

Over alcohol drinken

 

Image 2

Regelmatig en veel alcohol drinken is niet wat God wil. De Bijbel verbiedt ons niet om alcohol te drinken, wel om dronkenschap te vermijden. (Efeziƫrs 5:18) "En bedrinkt u niet aan wijn waarin bandeloosheid is, ...".

meer»

Hertrouwen, kan dat?

 

Image 3

Gods plan is dat een getrouwd stel, zolang als beide partners in leven zijn, getrouwd blijft. Het huwelijk is door God bedoeld als een verbond, waarbij je elkaar een trouw belofte doet met God als getuige.

meer»